Tomb per la cultura

El projecte “Tomb per la cultura” neix l’any 2006 al barri Besòs Maresme de Barcelona.

La seva creació està íntimament vinculada a la necessitat de potenciar espais educatius i culturals, espais d’aprenentatges i adquisició de coneixement per un sector de la població del barri que manifesta una demanda. Són veïns i veïnes del barri que estan jubilats o pròxims a l’edat de jubilació i que tenen un paper molt actiu en el seu entorn. Per a aquestes persones l’educació és una alenada d’aire fresc.

Ens trobem amb sectors de la població, especialment la franja d’edat de més de 65 anys, que no van poder accedir a l’escola per haver-se d’incorporar molt aviat al mercat de treball, i ara, al estar jubilats, desitgen  ampliar els seus coneixements o simplement trobar espais de reflexió i aprenentatge, sense que això sigui necessàriament una tasca professional sinó més aviat per plaer, per la realització d’una activitat de lleure o pel fet de poder comprendre el món actual.

Tomb per la Cultura es va iniciar amb una proposta de taller de cultura amb uns itineraris culturals. Aquests tallers es presenten com un espai de reflexió on s’introdueixen diversos aspectes de cultura general com la història, la geografia, l’actualitat, la poesia, la música, etc. amb l’objectiu de poder pensar mitjançant una actitud crítica i un treball conjunt.

Revista Diálogos, nº65, volum I, 2011

Calendari 2021-22

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: